RAŽŇANY: Na letisku spadlo ultraľahké lietadlo, jeden člen posádky zahynul

16.07.2009 Sabinov

Ražňany 15. júla (TASR) – Na letisku v Ražňanoch, okres Sabinov, dnes približne o 19.00 h spadlo ultraľahké lietadlo.
Na základe predbežných zistení polície išlo o povolený cvičný let. TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová. Dodala, že pri páde utrpel 63-ročný pilot zranenia, ktorým na mieste podľahol.
Druhého 34-ročného člena posádky lietadla po oživovaní previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice. Prípad vyšetrujú prešovskí policajti.

Doplnené:

V stredu 15 júla okolo 19- tej hodiny sa medzi riekou Torysa a letiskom Ražňany, okr. Sabinov za doposiaľ nezistených príčin sa zrútilo dvojmiestne jednomotorové lietadlo typu VIPER SD 4. Pri páde sa 63 ročný pilot z Veľkého Šariša zranil tak, že na mieste na následky zranení podľahol. Druhý 34 ročný pilot z Humenného bol s ťažkými zraneniami prevezený do prešovskej nemocnice kde dnes 16.7.2009 zomrel.
V lietadle mali dosah na riadiace a ovládacie prvky obidvaja piloti a ich úkony boli zaznamenávané kamerami. Prešovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia a príčinu havárie bude vyšetrovať Letecká inšpekcia.
Na miesto nehody bol prizvaný aj letecký technik, ktorý odpojil batériu lietadla, aby nedošlo k vznieteniu leteckého benzínu vytečeného pod lietadlo.
 

Vyberte región